ΕΧΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
+30 210 4122834 (24/7)
info[at]wima.gr
Σκουζέ 14, Πειραιάς
1ος όροφος – Γραφείο #2

ΝΕΑ

Παρουσίαση της WIMA στην Ημερίδα που Διοργάνωσε το ΕΒΕΠ με το ΑΗΚ

Σε επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο (AHK)  μαζί με το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), στις 25-27 Σεπτεμβρίου στον Πειραιά, με θέμα: «Σύγχρονες Τεχνολογίες στη Ναυτιλιακή Βιομηχανία της Ελλάδας και της Γερμανίας» έλαβε μέρος η WIMA, κάνοντας παρουσίαση των δραστηριοτήτων της. 

Συνολικά 14 γερμανικές εταιρίες και εκπρόσωποι από το Τμήμα Ναυτιλιακής Οικονομίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας (BMWi), τον Σύνδεσμο Ναυπηγικής και Ναυτιλιακής Τεχνολογίας (VSM), καθώς και τη Γερμανική Πρωτοβουλία για τις Ναυτιλιακές Εξαγωγές (GeMaX), συμμετείχαν στην επιχειρηματική αποστολή, υποδηλώνοντας το έντονο ενδιαφέρον της γερμανικής αγοράς για το ναυτιλιακό τομέα στην Ελλάδα. 

 

 

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλης Κορκίδης, στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις νέες προηγμένες τεχνολογίες στη ναυτιλιακή βιομηχανία, τονίζοντας ότι αυτές θα μεταμορφώσουν στο μέλλον, τον σχεδιασμό και την κατασκευή των πλοίων, την ασφάλειά τους, τις εμπορικές και τις επιχειρησιακές επιδόσεις τους.

 

 

 

Αντίστοιχους χαιρετισμούς απηύθυναν, η εκπρόσωπος του Τμήματος Ναυτιλιακής Οικονομίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, κα Ariane Kiesow και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, κ. Άγγελος Κότιος, καθώς και ο Γενικός Δ/ντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, ο οποίος τόνισε την εξαιρετική σημασία της υλοποίησης της δράσης αυτής στον Πειραιά – που αποτελεί διεθνώς, έναν βασικό πυρήνα για τον ναυτιλιακό κλάδο – και μάλιστα στο Ε.Β.Ε.Π., καθώς το Επιμελητήριο επενδύει, θέτοντας τον κλάδο της Ναυτιλίας μεταξύ των πρωταρχικών του στόχων.

 

 

Ο Πρόεδρος της WIMA, κ. Ηλίας Χατζηεφραιμίδης, έκανε παρουσίαση της Ένωσης και των δραστηριοτήτων της  με το θέμα της ομιλίας του να είναι «Οι συνέργειες ως μοχλός ανάπτυξης στη σύγχρονη ναυτιλία». Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στον Δρ. Ιωάννη Κορδάτο, οποίος επικεντρώθηκε στην εξέλιξη της τεχνολογίας στη σύγχρονη ναυτιλία αλλά και στην πράσινη ενέργεια.

 

Συμπερασματικά, το Συνέδριο, προσέφερε μία άριστη πλατφόρμα συνάντησης της ελληνικής δύναμης με την γερμανική τεχνογνωσία, συστατικά που οδηγούν σε win win αποτελέσματα.

 

logofooter.png

Διεθνής Ναυτική &
Βιομηχανική Ένωση

Σκουζέ 14, Πειραιάς
Τηλ. +30 210 4122834
Fax. +30 210 4122891
email: info[at]wima.gr

© Copyright 2022 WIMA. All Rights Reserved.

Search