ΕΧΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
+30 210 4122834 (24/7)
info[at]wima.gr
Σκουζέ 14, Πειραιάς
1ος όροφος – Γραφείο #2

ΝΕΑ

Η ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ επενδύει στην εκπαίδευση του προσωπικού της

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021, στις εγκαταστάσεις της μονάδας παραγωγής της ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ, στη Μάνδρα Αττικής, σεμινάριο που αφορούσε την τεχνολογία συγκολλήσεων με χρήση αδρανών αερίων, κάτω από τις οδηγίες και την καθοδήγηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΝ,

η οποία είχε αναλάβει τον ρόλο του εκπαιδευτή και η οποία είναι ο πρωτοπόρος φορέας τεχνικής εκπαίδευσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας στη χώρα στον τομέα των συγκολλήσεων και κοπών. Η μεταφορά τεχνογνωσίας μέσω της εκπαίδευσης αποτελεί κύριο μοχλό ανάπτυξης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο εταιρείες συνεργάζονται. Παλιοί γνώριμοι, αμφότερες μέλη της WIMA, του πρώτου και πλέον σημαντικού cluster για τη ναυτιλία και τη ναυπηγοεπισκευή στην Ελλάδα και σε συνεχή εξέλιξη, η ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΝ ενώνουν τις δυνάμεις τους και εστιάζουν στην καλύτερη δυνατή εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού και τον πλέον ποιοτικό συνδυασμό κατάλληλου και υψηλών απαιτήσεων εξοπλισμού και μετάδοσης τεχνογνωσίας.

Η εισαγωγή νέων βέλτιστων πρακτικών και τεχνολογίας αιχμής απαιτεί και το αντίστοιχο εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, το οποίο θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς για ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα. Επομένως, η εκπαίδευση του προσωπικού στις νέες τεχνολογίες, θα πρέπει να αποτελεί συνεχή στόχο για όλες τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να πρωταγωνιστούν και στα επόμενα χρόνια. Η ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ υλοποιεί ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των τεχνολογικών υποδομών της, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί, σε συνεχή και οργανωμένη βάση, προγράμματα τεχνικής εκπαίδευσης του προσωπικού της, μέσα από τη μόνιμη συνεργασία που έχει με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΝ.

Στα πλαίσια της συγκεκριμένης εκπαίδευσης, παρουσιάστηκαν τα νέα καινοτόμα συστήματα συγκόλλησης και αναλώσιμα της εταιρίας BOHLER Voestalpine, με σκοπό τη σταδιακή εισαγωγή στις παραγωγικές διεργασίες νέων τεχνολογιών αυτοματισμού, καθώς και ρομποτικών εφαρμογών της ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ, η οποία, με το πέρας της εκπαίδευσης, απέκτησε και ενέταξε μηχανές συγκολλήσεων και αναλώσιμα στην παραγωγική διαδικασία της, καθώς και την αντίστοιχη και απαραίτητη ένδυση για το προσωπικό που θα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Έχει ήδη συμφωνηθεί να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, με ένα καινούργιο θέμα, που θα αφορά το γνωστικό αντικείμενο και τη γενικότερη θεώρηση εκπαίδευσης, στην οποία θα κληθούν ξανά να συνεργαστούν δυναμικά η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΝ και η ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ, εφαρμόζοντας με τον πληρέστερο τρόπο το «Ισχύς εν τη ενώσει» και πιστοποιώντας ότι οι συνέργειες είναι το μέλλον στο τομέα της σύγχρονης επιχειρηματικότητας. Άλλωστε, δράσεις συνεχούς εκπαίδευσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας όπως η συγκεκριμένη, αποτελούν στρατηγική επιλογή των συμμετεχουσών εταιριών.

ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ

Web: www.elvik.gr

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

LinkedIn: www.linkedin.com/company/elvik-sa

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΝ

Web: www.hwelda.com/

Emal: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

LinkedIn: www.linkedin.com/hellenic-welding-association

 

logofooter.png

Διεθνής Ναυτική &
Βιομηχανική Ένωση

Σκουζέ 14, Πειραιάς
Τηλ. +30 210 4122834
Fax. +30 210 4122891
email: info[at]wima.gr

© Copyright 2023 WIMA. All Rights Reserved.

Search